Ketaus keptuvės puikiai tinka produktams, kuriuos reikia ilgai kepti, pavyzdžiui, mėsai. Ketaus keptuvėje kepamų produktų nebūtina dažnai maišyti. Be to, jos yra pačios storiausios, nebijo įbrėžimų ir aukštos temperatūros, ilgai išlaiko šilumą.
Dėl specifinės ketaus struktūros tai sunkiai įšylantys, bet atlaikantys labai aukštą temperatūrą ir ilgai palaikantys šilumą indai, tinkantys kepti bei troškinti. Patartina gaminti ilgai verdamus ar kepamus patiekalus: kepti žąsį, antį, kalakutą ar gaminti plovą. Juose iš mėsos neišgaruoja vanduo, todėl ji būna daug sultingesnė ir skanesnė.
Dar vienas ketaus indų naudojimo pliusas yra tas, kad jūs išvengiate kontakto su kenksmingomis medžiagomis, kurių yra nepridegančių keptuvių dangoje. Kenksmingosios medžiagos garų pavidalu formuojasi, jeigu tefloninė keptuvė kaitinama ant stiprios ugnies. Jų gali patekti ir į maistą, jeigu naudojama keptuvė, kurios paviršius yra pažeistas.
Prekių išmatavimai:
Skersmuo – 20 cm, Aukštis – 2 cm, Svoris – 0,7 kg,
Dugno skersmuo – 18 cm
Dugno storis – 4 mm
Sienelės storis – 3,5 m
Suderinami viryklių tipai – Dujinė, Elektrinė, Indukcinė, Stiklo keramika
Medžiaga – Ketus
TINKAMAI NAUDOJAMI KETAUS INDAI ILGAM TAPS JŪSŲ MAISTO RUOŠIMO PADĖJĖJAIS!
KETUS (liaudiškai špižis ar špyžius) indai pasižymi ilgaamžiškumu – įkaitintas ketus puikiai paskirsto šilumą, atlaiko aukštą temperatūrą, todėl puikiai tinka intensyviai naudoti. Nebijo prisilietimo su kitais metalais, taip pat yra neįtikėtinai atsparus. Ketaus indai ilgai palaiko šilumą, todėl šio metalo indai puikiai tinka kepimui, troškinimui bei tirštų padažui gaminimui. Šie indai Jūsų ruošiamam maistui neleis pridegti, staigiai atšalti ar prarasti maistingąsias medžiagas. Indai, pagaminti iš 100% ketaus, gali būti naudojami visų tipų viryklėms: nuo tradicinės iki indukcinės, taip pat orkaitėse ar netgi gamtoje ant laužo. Dėka ketaus, karštis paskirstomas vienodai ir pasiekiami geriausi gaminimo rezultatai.