Ketaus kazanas puikiai tinka produktams, kuriuos reikia ilgai gaminti, pavyzdžiui, mėsa. Be to, jis yra pats storiausias, nebijo įbrėžimų ir aukštos temperatūros, ilgai išlaiko šilumą.
Dėl specifinės ketaus struktūros tai sunkiai įšylantys, bet atlaikantys labai aukštą temperatūrą ir ilgai palaikantys šilumą indai, tinkantys kepti bei troškinti. Patartina gaminti ilgai verdamus ar kepamus patiekalus: kepti žąsį, antį, kalakutą ar gaminti plovą. Juose iš mėsos neišgaruoja vanduo, todėl ji būna daug sultingesnė ir skanesnė. Šie puodai yra gana sunkūs, pasižymi ilgaamžiškumu, tinka visų tipų viryklėms. Panaudoję ketaus indą, jį nusausinkite ir ištepkite aliejumi. Tokiems indams prižiūrėti ir plauti netinka šveitikliai
Dar vienas ketaus indų naudojimo pliusas yra tas, kad jūs išvengiate kontakto su kenksmingomis medžiagomis, kurių yra nepridegančių keptuvių dangoje. Kenksmingosios medžiagos garų pavidalu formuojasi, jeigu tefloninė keptuvė kaitinama ant stiprios ugnies. Jų gali patekti ir į maistą, jeigu naudojama keptuvė, kurios paviršius yra pažeistas.
Prekių išmatavimai:
Skersmuo – 30 cm, Aukštis – 19 cm, Svoris – 8,47 kg,
Tūris – 10 L
Dugno skersmuo – 15 cm
Dugno storis – 4 mm
Sienelės storis – 3,5 mm
Suderinami viryklių tipai – Dujinė, Elektrinė,
Medžiaga – Aukštos kokybės ketus
EKSPLOATAVIMO INSTRUKCIJA
Ketaus indai be dangos pagaminti iš natūralių ekologiškai švarių medžiagų. Ketus yra vienas iš geriausių ir tinkamiausių medžiagų indų gamybai. Tokie indai gali būti ilgai kaitinami aukštose temperatūrose, neišskiria toksinių medžiagų, ilgai išlaikantys šilumą, praktiški ir pasiruošę tarnauti Jūsų virtuvėje dešimtmečiais.
Ketaus indai be dangos tinkami keptų ir troškintų patiekalų gamybai visų tipų viryklėse.
NAUJŲ NEEMALIUOTŲ KETAUS INDŲ PARUOŠIMAS NAUDOJIMUI
1. Prieš pirmą naudojimąsi indus reikia kruopščiai išplauti karštu vandeniu su indų plovimo skysčiu. Naudoti kempinę arba indų plovimo šepetį be metalinių šerelių. Nusausinti.
2. Į indą įberti valgomosios druskos ir kaitinti 10-20 min., ją maišant.
3. Po kaitinimo druską išberti, o indą nuskalauti karštu tekančiu vandeniu. Leisti atvėsti ir nusausinti.
4. Vėl įkaitinti indą labiau nei 100⁰C ir vidinę indo pusę ištepti plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Leisti atvėsti. Dabar indas tinkamas maisto gaminimui.
NEEMALIUOTŲ KETAUS INDŲ PRIEŽIŪRA
1. Nepalikite paruošto maisto ilgesniam laikui ketaus induose.
2. Baigus gaminti, indą išplaukite (rekomenduojama ne naudoti šveitimo priemonių), kruopščiai nusausinkite (geriausiai tai daryti nestipriai įkaitinus indą, kad niekur neliktų vandens lašų, kurie gali sąlygoti indų aprūdijimą) ir vėl padengti plonu augalinio aliejaus sluoksniu.
3. Neplauti ketaus indų indaplovėse.
4. Laikyti ketaus indus rekomenduojama sausoje, gerai vėdinamoje vietoje.
5. Netinkamai naudojami arba laikomi indai gali aprūdyti, tačiau tai nėra defektas, indai ir toliau bus tinkami maisto ruošimui: aprūdijusias vietas nušveiskite metaliniu šepetėliu arba kempinėle, įkaitinkite ir padenkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu.
TINKAMAI NAUDOJAMI KETAUS INDAI ILGAM TAPS JŪSŲ MAISTO RUOŠIMO PADĖJĖJAIS!