Šiuolaikinės KAMADO tipo kepsninės gaminamos iš įvairiausių medžiagų, pvz., karščiui atsparios keramikos ir kitų ugniai atsparių medžiagų, terakotos – tradicinės poringos degtos keramikos iš natūralaus molio, arba portlandcemenčio ir smulkintų lavos akmenų mišinio. Kepsninės paviršius taip pat gali labai skirtis. Jis gali būti padengtas blizgia keramine glazūra, dažais, dekoratyviniu faktūriniu tinku arba keramine mozaika. Šiuolaikinė keramika ir ugniai atsparios medžiagos apsaugo kepsninę nuo skilinėjimo.
Unikali KAMADO BONO forma leidžia šilumai tolygiai pasiskirstyti kepsninės viduje, tad maistas kepamas greičiau ir praranda mažai sulčių. Taip pat kepsninės yra uždaros konstrukcijos, taigi pageidaujamai temperatūrai pasiekti prireiks mažiau anglių.